keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Etäopiskelijan (epä)aktiivisuus

Kun itse vetää verkkokurssia, sitä luulee, että opiskelijat roikkuvat kaiken liikenevän aikansa työtilassa odotellen uusia tiedotteita ja tehtäviä ja kommentteja tai ihan vain ihaillen opettajan, tuon viisan ja hyvän, luomien tehtävien sulavaa bittiolemusta.

Emmepä me opiskelijat siellä roiku, emme. Nyt kun itse on opiskelijan roolissa, huomaa, että työtilassa käy palautuspäivien välissä hyvin harvakseltaan. Näissä opiskeluissa alustana on yksinkertaiselta vaikuttava WebCT, jossa on kuitenkin ainakin yksi hyvä ominaisuus: kun menee kurssin työtilaan käymään, ajankohtaiset, kurssiin liittyvät opettajan viestit pompahtavat näyttöön katsastettaviksi. Vaikka ei viikkoon olisi työtilassa käynytkään, saa nopsasti tiedon siitä, mitä viestejä opettajalla on. Toki hyvin jäsennelty info-etusivu ajaisi saman asian.

Ehkä työtilassa roikkuisikin enemmän, jos kurssin tehtävät olisivat nimenomaan verkossa suoritettavia tai esim. työtilassa käytäviä keskusteluita. Nyt kun tehtävät ovat esseemuotoisia ja niitä valmistellaan omin päin, ei tarvetta päivittäiseen työtilavisiittiin ole.

Toisen ison case-tehtävän palautus lähestyy. Täytyy ryhtyä roikuskelemaan verkossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti