sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hyytyy, hyytyy...

Marrashyhmä on saapunut. Sen takia en oikein jaksa panostaa tähän käynnissä olevaan kurssiin: tavoitteena on nyt puristaa vain jokin yksinkertainen räpellys kasaan, jotta voi sanoa suorittaneensa kurssin. Harmillista sikäli, että jos olisin ehtinyt/jaksanut/viitsinyt panostaa, olisi tämän kurssin tehtävä ollut juuri minulle sopiva: ideakuvaus, jossa pitää tehdä storyboard, kuulostaa koko lailla minun jutultani.

Edellinen kurssi on päättynyt ja onnistuin koodaustehtävissä tosiaan ihan hyvin. Sain molemmista tehtävistä arvosanaksi B+ ja opettajalta kommentit siististä koodista. Lopullista arvosanaa en ole vielä saanut, mutta eiköhän se B sieltä "lootikkoon" kilahda.

Tuo "lootikko", jonne arvosanat kilahtavat ja jota kautta ilmoittaudutaan kursseille on nimeltään Ladok. Ladokia ylläpitää n. 35 ruotsalaista korkeakoulua ja yliopistoa  yhdessä Opintotukiasiain keskuslautakunnan (CSN) kanssa. Järjestelmän kautta ilmoittaudutaan kursseille ja tentteihin, ja sitä kautta näkee siis myös päättyneiden kurssien tulokset. Opiskelija voi Ladokin kautta toki myös tulostaa virallisen version omasta todistuksestaan. Ruotsissa on siis käytössä yksi yhteinen ilmoittautumis- ja tulosjärjestelmä korkeakouluopintoihin. Melko kätevää verrattuna Suomen malliin, jossa jokaisella korkeakoululla on oma purkkaviritetty järjestelmänsä ilmoittautumisia varten.

Vielä kätevämpi Ladok olisi, jos se toimisi kunnolla: keväällä onnistuin sitä kautta ilmoittautumaan kaikille kursseille ihan näppärästi silloin, kun ilmoittautumisaika oli aktiivisena. Nyt syksyllä ei ilmoittautuminen ole onnistunut jostain syystä yhdellekään kurssille, vaan olen joutunut ottamaan yhteyttä opintosihteeriin joka kerta. Huoh. Nämä ongelmat saattavat tosin liittyä ihan vain näihin webbredaktör-opintoihin, jotka tuntuvat jääneen vähän huonon hallinnon kouriin nyt syyslukukaudella. (Tulevissa postauksissa saattaa siis olla jotain kriittisiäkin äänenpainoja havaittavissa.)

Mutta jos on Ladok hyytynyt, niin sitä olen minäkin. Jos saan tämän tehtävän puristettua kasaan, alkaa huomenna viimeinen kurssi. Se on projektikurssi, johon sisältyy tammikuinen viikonloppu Sundsvallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti