keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ketterä projekti

No niin. Viimeinen kurssi on alkanut. Sain puristettua edellisen kurssin lopputehtävän kasaan ja loppujen lopuksi siitä tuli oikein kelvollinen väkerrys: paineessa ne timantit jne. Tein storyboardin, jota voin hyödyntää päivätyöni projektissa: suunnittelen nimittäin RSAnimate-tyylistä esittelyvideota yksiköstämme. Mutta se siitä, sillä nyt on uusi kurssi alkanut.

Viimeinen kurssi on projektikurssi, jossa pääpaino on Agile-prosessimallissa. Ennen tammikuista Sundsvallin kontaktiviikonloppua meillä on etätehtävä, joka koostuu kahdesta osasta: ensimmäisessä osassa tehdään projektisuunnitelma ja toisessa osassa pitää vastata agile-menetelmää koskeviin kysymyksiin. (Miksi Agile-metodi sopii etenkin webbiprojekteihin? Mitä tämä prosessimalli vaatii tilaajalta? Miten suunnitteluvaihe eroaa Agile-projektissa perinteisistä projektimalleista?)

Projektisuunnitelman tulee käsitellä jotain webbiprojektia, joko oikeaa olemassa olevaa tai sitten kuvitteellista projektia. Suunnitelmassa täytyy määritellä tavoitteet, kohderyhmät jne. Projekti voi tehtävänannon mukaan olla ulkoinen webbisivusto, intra, verkkokauppa, mobiilikäyttis tai vaikkapa jokin sosiaalisen median projekti - kunhan kyse on digitaalisesta mediasta.

Kontaktiviikonloppua varten meidät jaetaan ryhmiin ja saamme tietää, mitä projektia lähdemme Sundsvallissa toteuttamaan. Ryhmien jäsenet aloittavat yhteisen työskentelyn jo ennen kontaktiviikonloppua etäopiskelun keinoin.

Tulee varmasti olemaan mielenkiintoista osallistua ruotsalaisten opiskelijoiden kanssa projektin tekemiseen: miten suomalainen suoraviivaisuus pärjää diskuteeraavassa ryhmätyökulttuurissa? Kuluuko kontaktiviikonlopun aika erilaisten työtapojen yhteensovittamiseen? Paljonko voi oppia ruotsalaisilta siitä, miten ryhmät toimivat ja kuinka ihmiset saadaan tuntemaan olonsa mukavaksi projektissa?

Katsotaan, kuinka akan käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti