perjantai 28. lokakuuta 2011

Opin ja koodaan ja opin

Koodi-koodi-koodi. Se on  yhä vain ajatuksissani, kun kohta siirrymme marraskuun puolelle ja toiseksi viimeiselle kurssille. Juuri päättyneestä Webbpublicering-kurssista jäi siis polttava kipinä webbisivujen vääntämiseen. Ajatella! Kaikki nämä vuodet editori-ihmisenä ja nyt vihdoin valaistuin!

Webbpublicering-kurssilla oli wiki-tehtävän lisäksi kaksi koodaustehtävää: ensimmäisessä piti muokata olemassa olevassta html-tekstipötkelöstä miellyttävän näköinen nettisivu ainoastaan CSS:n avulla ja toisessa piti luoda kokonaan tyhjästä esittelysivu. Lisäksi piti purkaa koodi auki selostamalla, mitä mikäkin tägi saa aikaan. Ensimmäisestä tehtävästä saatiinkin jo arvosana ja olen ihan tyytyväinen B+:aan.

Tästä päättyneestä kurssista on ehdottomasti hyötyä sekä uudessa (ok, ei enää niin uudessa) päivätyössäni että sivuprojekteissanikin. Päivätyössäni aukenivat CSS:n salat kertaheitolla ja sivuprojekti-toiminimelleni tekaisin heti saman tien kurssin opeilla nettisivut. Ylpeänä kerron, että validaattori näytti vihreää!

Nyt on sitten alkamassa paketin toiseksi viimeinen kurssi: Producera för webben. Siinä on kaksi kurssikirjaa nettilähteistön lisäksi, Making Media - Foundations of Sound and Image Production sekä Digital Storytelling. Kirjojen nimet jo kertovat, mistä kurssissa on kyse. Kurssin isoin tehtävä vaikuttaa mielenkiintoiselta: pitää tehdä ideakuvaus tilattavasta projektista esim. videoinnista. Storyboard-väsäystä siis tiedossa..! Jesh, pääsee piirtämään!

Oppimisen tulevaisuus on nyt

Tänään päivätöitteni puitteissa istuin seminaarissa pohtimassa oppimisen tulevaisuutta. Sielläpä yleisöstä pontevasti julistettiin, että eivät ne koneet mitään muuta. Kumma juttu vain, että tällä tavalla etäopiskellen ja itsenäisesti tuottaen opin ihan hirmuisan paljon uusia, mielekkäitä juttuja! Ja kaiken tämän opin samalla kun käyn töissä ja elän elämääni. Koska joustava opiskelumuoto mahdollistaa oman ajan hallinnan, ei minun tarvitse nuokkua esim. viikonloppuopetuksen kontaktitunneilla leikkimässä terhakkaa. Ja kaikkea oppimaani voin koko ajan verrata aiemmin oppimaani ja soveltaa heti käytäntöön. Kuulostaa oppimisen muutokselta, tycker jag.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti