keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hullun ihanaa ja aivan kamalaa!

Heti alkuun se hyvä uutinen: pärjäsin hyvin edellisellä kurssilla. Taputus olkapäälle ja häntä pystyyn, sillä sain arvosanan A oppimistehtävästä, joka käsitteli sosiaalista mediaa. Hyvä, kiva, bra!

Oppimistehtävässä piti ns. teoriaosuudessa kirjallisuuden perusteella määritellä, mitä sosiaalinen media on ja mitkä ovat sen tärkeimmät erityispiirteet. Lisäksi piti käsitellä riskejä, joita organisaatio voi kohdata sosiaalisessa mediassa sekä miten näitä riskejä voi yrittää pienentää.

Oppimistehtävän käytännön case-osuudessa puolestaan piti valita kaksi some-kanavaa, jotka ovat erityisen tärkeitä tarkastelun kohteena olevalle organisaatiolle. Piti myös pohtia, minkälaista verkkoläsnäoloa organisaatiolta näissä kanavissa edellytettäisiin. Case-osiossa mietittiin myös, miten organisaatio voi arvioida ja mitata some-läsnäoloaan.

Ja sitten se huono uutinen: suhtaudun vähän epäilevästi siihen, että onnistuisin ylihuomenna verkkotentissä. Kaksi tuntia tenttiaikaa ja aiheena "Lag och rätt på Internet". Huoh. En oikein ole töiltä ja pääsiäisiltä ja vapuilta ehtinyt lukea kurssikirjoja ja tunnustan, että niissä vilisee aivan liikaa raskaita sanoja pykälistä ja direktiiveistä. Olenkin lukenut suomeksi Opettajan tekijänoikeusopasta (Toikkanen & Oksanen) ja toivon, että saisin edes läpipääsyyn vaadittavat 14 pistettä. Tavoitteet korkealla. Uu-jee.


P.S. Tiesitkö nämä?

PUL = personuppgiftslag
TF = tryckfrihet
YGL = yttrandefrihetsgrundlag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti